LIVE

joi, 11 martie 2010

DOAR LA NOI SE POATE!!!

Scandal de proportii dupa ce mai multe posturi de radio, printre care Radio Romania Actualitati, Radio Guerilla si Romantic FM, au decis ca vor boicota cea mai noua decizie a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), aceea de a obliga toate posturile autohtone de radio sa difuzeze cel putin o ora de manele in fiecare zi. Conform comunicatului original emis de CNA aceasta masura se impune si justifica prin faptul ca peste 89% din populatia romaniei asculta manele, iar pana acum acest gen muzical foarte indragit si apreciat de ascultatorii de radio a fost marginalizat de marile posturi, indemnand la discriminare si marginalizare sociala.

"Aceasta masura este un abuz fara margini," crede Cristian Topescu, directorul onorific al Radio Romania Actualitati, "Nu inteleg ce drept are CNA-ul sa se amestece in grila de programe a unui post de radio sau televiziune, cu atat mai mult fortandu-ne mana sa difuzam asa-zisa muzica mascata de schelalaieli orientale. Cat timp eu voi fi aici Gutza, Salam, Parizer, Cremvursti, Bursuc, Mustiuc, si Chifiriuc n-au ce cauta!"

Intr-o declaratie asemanatoare, Mihai Sobieski, actionar principal al postului Radio Gherilla FM, a declarat ca ar prefera sa unga cu unt de arahide si sa intre gol in aceeasi camera cu Nikita decat sa difuzeze chiar si un singur minut de manele. "Noi aici la Radio Guerilla suntem foarte toleranti cu minoritatile, ii avem pe Tamango, care e din provincie, pe Gojira, care a invins anorexia si desigur pe Fratii Vintila care sunt gemeni, totusi nu inteleg de ce trebuie sa difuzam manele si sa promovam niste non-valori mondiale doar pentru ca un grup restrans de domni si doamne de la CNA ne cer asta. Vom lupta pana in ultima clipa!"

De cealalta parte Mihai Moraru de la Radio Zu s-a declarat incantat de decizie spunand ca manelele fac parte din cultura poporului roman si ar trebui sa ne mandrim cu muzicienii nostri. "Ma bucur ca in sfarsit cineva s-a gandit si la fanii manelelor care pana acum au fost discriminati. Recunosc sincer ca si mie imi plac manelel si ascult ori de cate ori am ocazia, in masina, acasa sau pe telefon. Daca stau bine sa ma gandesc, noi cei de la Radio Zu, impreuna cu Radio 21 si Kiss FM am fost primii care am incercat sa dam manele pe post mascandu-le sub forma unor melodii electronice. Bravo CNA!"

Potrivit Consiliului Roman al Audio Vizualului toate posturile radio care vor refuza sa duca la indeplinire directiva organului de reglementare audio-vizuala, pana la 15 martie anul curent, vor fi sanctionate cu pana la 500 de mii de lei noi, o a doua abatere putand insemna retragerea licentei de emisie.

"Aceste posturi de radio si asa-zisii oameni de cultura din spatele lor trebuie sa inteleaga ca nu sunt de capul lor aici," crede Cozmin Popescu, membru al CNA. "Genul muzical manele are tot dreptul sa primeasca aceeasi atentie ca si muzica usoara sau muzica simfonica, mai ales datorita faptului ca se bucura de o mare popularitate in zilele noastre."

Contactat telefonic de reporterii nostri, unul dintre principalii beneficiari ai acestei noi directive, Nicole Guta, s-a aratat incantat de posibilitatile radiofonice de a-si depasi dusmanii. "Chiar acum m-am apucat sa compun o piesa noua pentru radio, e o balada, sper sa atinga cati mai multi radio ascultatori!"

Potrivit prevederilor CNA fiecare post de radio are obligatia sa difuzeze zilnic minimum 60 de minute de manele. Aceasta perioada putand fi difuzata integral sau sparta in mai multe bucati care urmeaza sa fie difuzate in timpul zilei respective. Desi nu se precizeaza nicaieri un numar minim de artisti difuzati, practicile audi-vizualului romanesc fac referire la cel putin 10 interpreti, acompaniati de orchestra lor.

sursa:trombon.ro

Un comentariu: