LIVE

duminică, 18 septembrie 2011

"Just One Of The Hits" editia numarul 3,invitat Eminem


Eminem, protejatatul lui Dr Dre, a aparut pe piata muzicala in 1999. Inca de la primele piese Eminem a fost catalogat ca unul dintre cei mai controversati rapperi. Datorita felului in care punea pe rime destepte subiecte delicate, cum ar fi copilaria sa nefericita sau parerea lui despre muzica de mainstream, succesul lui Eminem a fost imens.
Originar din St. Joseph, Eminem a inceput sa cante in subsolul casei unui prieten la varsta de 14 ani. Din cauza faptului ca era alb, i-a fost mai greu sa patrunda pe scena rap-ului. A realizat ca singura modalitate de a se afirma este prin intermediul unor battle-uri cu alti MC. La un moment dat, a devenit atat de bun, incat alti MC vroiau sa se “lupte” cu el doar pentru a-si face un nume.
Prima data s-a alaturat casei de discuri New Jacks iar apoi s-a mutat la Soul Intent, care i-au lansat primul single in 1995. Un rapper pe nume Proof, care a cantat cu Eminem pe acest single, i-a propus artistului sa faca o trupa numita D-12.
“Infinite”, albumul sau de debut, din 1996, nu a fost foarte bine primit de critici. In urma acestei experiente, Eminem l-a creat pe Slim Shady, un alter ego caruia nu ii era teama sa spuna ceea ce simte. Dupa ce mama sa a fost acuzata de agresiune fizica asupra fratelui sau si sotia lui l-a parasit, interzicandu-i sa isi vada fiica, versurile lui Eminem au inceput sa fie din ce in ce mai sumbre. O incercare esuata de a se sinucide l-a facut pe artist sa realizeze ca muzica este singura sa sansa de a-si imbunatati viata dominata de droguri si alcool.
In 1997, Dr. Dre l-a descoperit pe Eminem. Desi intial a fost reticent in ceea ce il privea din cauza faptului ca era alb, dupa o ora petrecuta cu rapper-ul, cei doi au inceput sa inregistreze “My name is”. Dr. Dre a decis sa ii produca primul album si cei doi au lansat “Just Don’t Give Fuck”, ca un preview al albumului ce urma sa apara.
In 1999, a aparut Slim Shady LP, care continea super hit-ul “My name is” urmat de “Guilty Conscience”. In anul urmator, albumul a castigat trei discuri de platina.
In vara anului 2000, a aparut Marshal Mathers LP, care s-a apropiat de doua milioane de copii vandute in prima saptamana de la lansare.
In 2001, rapper-ul s-a reunit cu prietenii sai de la D12 si a mers in turneu cu ei. La intoarcere, a filmat “8 Mile” dupa care a luat o pauza si s-a concentrat asupra muzicii sale. In 2002, a revenit pe scena muzicala cu “Without me”, un single care il ataca pe Moby si pe cei de la Limp Bizkit. In mod surprinzator, urmatorul album, “The Eminem Show”, a creat foarte putine controverse. Albumul “Encore”, lansat in 2004, a fost un mega success, in ciuda faptului ca la finalul turneului de promovare Eminem a fost internat intr-o clinica pentru a scapa de dependenta de somnifere.
Anul 2006 a fost unul tumultos pentru rapper. Eminem s-a recasatorit cu sotia sa Kim in ianuarie iar pana in aprilie au inaintat actele de divort. Tot in 2006, Proof, cel mai bun prieten al lui Eminem a fost impuscat. In august, Eminem a reaparut pe scena muzicala ca producator al rapper-ului Obie Trice. La scut timp, a colaborat cu Akon pe piesa “Smack that”. Anul 2006, a fost incheiat de catre Eminem cu albumul “Eminem Present: The Re-Up”, un material format din featuring-uri cu artistii de la labelul Shady.


sursa: www.profm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu