LIVE

luni, 30 noiembrie 2009

OldTimeAgo editia 34-(30 noiembrie 2009)

EMINEM



Marshall Bruce Mathers III s-a nascut in St. Joseph, Missouri la data de 17 Octombrie 1972. Mama lui Debbie avea numai 15 ani cand l-a nascut pe Marshall. La scurt timp dupa nasterea lui, tatal sau, i-a parasit. A fost una din greutatile pe care el le-a intampinat inca de tanar dar nu a fost singura. Marshall a trebuit sa se mute foarte des fapt pt care a fost nevoit sa se mute si dintr-o scoala in alta. Mama lui s-a stabilit in final intr-o casa din Detroit. Marshall avea numai 12 ani. Timpul maxim pe care il petrecuse intr-o scoala pana atunci fusase de 3 luni.

Marshall s-a descurcat destul de bine la scoala tinand cont de circumstante.Dupa ce a avut mai multe tentative nereusite sa promoveze, in clasa a 9 a a decis ca scoala nu e pentru el si s-a apucat de ceea ce ii placea cel mai mult rapp-ul. Inca de la 4 ani si-a dorit ori sa fie proprietarul unui magazin de benzi desenate ori sa fie rapper. Abia pe la 17 ani a reusit sa-si faca un nume in rap desi incepuse sa faca asta de la 14 ani. El a folosit initialele “M & M” care mai tarziu au devenit “Eminem”. Hotarat sa demonstreze toturor ce poate el s-a chinuit sa ajunga la radio intr-un show “Freestyle Battle”. In 1995, Marshall a inregistrat primul album numit Infinite, carde s-a vandut in 1000 de copii. In acel an prietena lui , cea care acum ii e sotie, Kim, a nascut unicul lui copil, o fetita - Hailie Jade Scott.

Neavand nimic de pierdut, sarac lipit si avand o nevoie disperata de bani pentru a-si intretine familia Marsh s-a apucat serios de “freestyle battle”. Asa a aparut Slim Shady - alter ego-ul lui . Eminem a participat in 1997 la Rap Olympics in L.A. ce avea ca premiu 1,500$, bani de care el avea atata nevoie…. El a reusit dupa cateva ore sa ajunga in finala. Din pacate pentru el a pierdut. Furios pentru ca a pierdut, Marshall nu si-a dat seama ca fusase observat de producatori de la Interscope. Dre l-a cautat si l-a convins sa inregistreze cel de-al doi-lea album - The Slim Shady EP apoi a urmat The Slim Shady LP, inregistrat in 1999. Apoi in may 2000, Eminem a lucrat cu Dre la cel de-al trei-lea album - The Marshall Mathers LP. La producerea acestui album au partcipat Dre, Snoop Dogg, X-Zibit, Nate Dogg, D-12 si Dido, care interpreteaza cu Eminem piesa “Stan”. Albumul a debutat ca nr1 topurile albumelor in SUA,a castigat trei premii Grammy si a fost primul album rap nominalizat la categoria “Albumul anului” deoarece se vanduse in peste 8 milioane de copii numai in America.

Vanzarile albumului lui Eminem au fost explozive insa, lucrurile nu mergeau asa bine intre el si Kim,sotia lui. La o luna dupa ce lansase Marshall Mathers LP Eminema fost implicat intr-un scandal intr-un club din Detroit unde a avut un schimb de focuri cu un individ care o saruta pe Kim. In august acelasi an, Eminem a intenta actiunea de divort. In April 2001, Marshall a fost condamnat la 2 ani de munca in folosul comunitatii pentru detinere si folosire de arme de foc fara permis. In acelasi an, s-a impacat cu Kim pentru binele fiicei lor Hailie, dar nu a durat mult timp pana cand, de data asta, Kim a cerut divortul in august.

2002 a fost un an bun pentru Marshall. Si-a inceput si cariera de actor, filmand cu regizorul Curtis Hanson 8 miles. Bazat pe povestea adevarata a lui Eminem, el a jucat rolul unui personaj cu care se asemana foarte bine - Jimmy Smith Jr. Jimmy poreclit “Rabbit”(Iepure) de catre mama lui, Stephanie, jucata de in film de Kim(fosta lui sotie). In timp ce filma la 8 miles,a compus coloana sonora a filmului - “Lose Yourself” si “8 Miles”. “Lose Yourself” .

Dupa ce a lansat filmul 8 Miles, Eminem a lansat si cel de al 4 lea album - The Eminem Show. De data aceasta el si-a aratat adevarata fata , mult mai matura decat ce vazuse publicul pana atunci. In albumul - The Eminem Show a spus tot ce avea de spus in privinta artistilor Limp Bizkit, Fred Durst si Moby dar si in privinta lui Osama Bin Laden. Albumul a avut hit-uri precum Without Me, Cleanin Out My Closet, Sayin Goodbye to Hollywood, Sing For The Moment, Superman, si Business. Pe album apare si o melodie compusa special pentru fiica lui Hailie, “singura fata din viata lui care merita respectul pe care il acorda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu