LIVE

luni, 7 septembrie 2009

"OldTimeAgo" editia 24 (7 septembrie 2009)

Armin Van Buuren s-a nascut in 1976, chiar in ziua de Craciun, in Leiden- Olanda si este la ora actuala unul dintre cei mai mari producatori si DJ ai genului trance.
Cu toate ca i se prevestea o cariera in Drept, Armin a inceput sa mixeze in clubul Nexus din tara natala. Intre timp s-a lasat "prada" activitatii de DJ, si-a mutat echipamentele din propriul dormitor intr-un studio, iar printre primele productii s-au numarat si track-urile "Touch Me" si "Communication". Daca ar fi sa-l citam am putea spune ca "nu s-a lasat prizonierul propriului stil" si ca se descrie ca fiind "liberal in alegerea sunetelor, euforic si energetic".
Van Buuren, Dj-ul ce a fost votat Number One in 2007 in DJ Mag Top 100, este si gazda unui show saptamanal la radio numit "A State Of Trance"; Show ce a ajuns la "episodul" cu numarul 300 in luna mai 2007, dupa 6 ani de cand a luat nastere. DJ Mag Top 100 l-a pozitionat pe locul al 5-lea in 2002, in urmatorii 3 ani a ocupat constant pozitia a treia, in 2006 l-a urmat la doar un loc distanta pe Paul Van Dyk, pentru ca anul trecut sa-l detroneze.
Incepand din 1995, incepe sa lanseze multe piese, la diferite label-uri, piese ce s-au bucurat de un real succes in acea perioada incepand cu "Blue Fear" la Cyber Records. Aceasta "amprenta albastra” a Euro Trance-ului a ajuns in UK Chart.
La inceputul lui 1999, artistul pune bazele propriului label Armind in colaborare cu United Recordings. Primul release Gig - "One" a fost bine primit iar al doilea- "Touch Me", l-a facut sa semneze cu Ministry Of Sound in UK, inainte ca albumul sa fie scos sub pseudonimul de Rising Star. Al treilea release, Gimmick - "Free" a fost semnat cu R&S Records, van Buuren reusind sa-si faca propriul label cunoscut intr-un timp foarte scurt. Sub numele de Gaia lanseaza "4 Elements" la Captivating Sounds, o subdivizie a Warner Brothers.
Face echipa cu DJ Tiesto si astfel se nasc 2 proiecte noi: Major League - "Wonder Where You Are?" lansat la Blackhole si Alibi - "Eternity" scos pe piata de Armind. "Eternity" este incununat de succes, atat in topuri, cat si in cluburi si este semnat de casa de discuri a lui Paul van Dyk - Vandit Records. In 2000 van Buuren isi incepe propria serie AVB de compilatii. Isi gaseste echilibrul intre progressive, techno si trance music.In 2002 devine DJ resident in clubul Glow din Washington D.C. si se bucura de gig-uri in Boston, Chicago, Atlanta, Austin, Denver, New York City, Los Angeles, Istanbul, si St. Louis, dar apare cu regularitate si la pupitrul clubului Amnesia din Ibiza.
"Universal Religion 2008" , este compilatia de mix-uri ce a fost lansat la Ultra Records pe 4 decembrie 2007, album lansat intai in Statele Unite ale Americii, de pe care face parte si featuring-ul cu Susana numit "If You Should Go". Si pe acest release Armin reuseste sa impleteasca armonios Trance-ul si Progressive Trance-ul.
In data de 12 ianuarie 2008, lui van Buuren i s-a inmanat “Buma Cultuur Pop Award”, cel mai prestigios premiu muzical olandez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu